Európska univerzita Ulysseus prostredníctvom svojich partnerských univerzít ponúka bohatú ponuku jazykových kurzov od začiatočníkov až po pokročilých. Ide o širšiu paletu jazykov ako reprezentujú samotné partnerské univerzity, nakoľko sa v ponuke oproti najbežnejším kurzom nachádzajú napríklad aj kurzy arabčiny alebo čínštiny.

Celú ponuku jazykov si môžete pozrieť na webovom sídle https://ulysseus.eu/academic-offer/.

Pre lepší prehľad je možné využiť filter a v časti „Topic/ Area“ zvoliť možnosť „Language“.

V závislosti od aktuálnosti je možné tieto kurzy filtrovať aj podľa aktuálne dostupnej možnosti registrácie. V ponuke sa nachádza aj niekoľko kurzov, na ktoré ešte nie je možné prihlásiť sa ale registrácia bude otvorená čoskoro.

Snahou tejto iniciatívy je napomôcť študentom, výskumníkom a zamestnancom univerzít prelomiť bariéry v komunikácii, cestovaní a internacionalizácii aktivít.

 

Európska univerzita Ulysseus

Víziou Európskej univerzity Ulysseus je do roku 2030 vytvoriť excelentne uznávanú a medzinárodne atraktívnu európsku univerzitu otvorenú svetu, zameranú na ľudí a podporujúcu podnikavosť. Našou ambíciou je tak prispieť k formovaniu Európskeho priestoru vysokoškolského vzdelávania a výskumu, a tým aj k budúcnosti Európy.

Európska univerzita Ulysseus, jedna z 50 európskych univerzít vybraných Európskou komisiou za univerzity budúcnosti, otvára možnosti pre študentov, učiteľov a výskumníkov z partnerských univerzít pre ich vzdelávanie, vzájomné mobility a nové špičkové výskumné projekty  Ulysseus vznikol v roku 2020 a jej členmi sú Univerzita v Seville (Španielsko, koordinátor aliancie), Univerzita v Janove (Taliansko), Univerzita Côte d’Azur (Nice, Francúzsko), Technická univerzita v Košiciach, univerzita MCI | The Entrepreneurial School® (Innsbruck, Rakúsko) a Univerzita aplikovaných vied Haaga-Helia (Helsinki, Fínsko), Univerzita v Münsteri (Nemecko) a Univerzita Čierna Hora (Podgorica, Čierna Hora).

Ďalšie informácie o Európskej univerzite Ulysseus: www.ulysseus.eu