Webinár „Becoming Change Makers“

Kedy?

Kde?

Európska univerzita Ulysseus podporuje v rámci svojich aktivít rozvoj podnikavosti študentov, aj v špecifických oblastiach ako sociálne podnikanie, podnikanie žien či podnikanie intersekcionálne diskriminovaných osôb*. Práve k týmto témam spúšťame sériu webinárov, z ktorých prvý sa bude konať v stredu 23. októbra 2024. Témou tohto webinára bude sociálne podnikanie: čo si pod týmto pojmom môžeme predstaviť a ako sa môžu inovatívne podnikateľské riešenia sociálnych výziev stať motorom rozvoja komunity. Svoje skúsenosti a pohľady k tejto problematike predstavia experti z Ulysseus kampusu, ako Manuela Raisová (TUKE), Lenka Hlinková (Ženský algoritmus), Namrata Sethi (HH), či Desiree Wieser (MCI).

Webinár bude v angličtine, so začiatkom o 16:00 a približným trvaním 2 hod. Účasť je bezplatná, je potrebná registrácia dopredu do nedele 20. októbra 2024.

Viac informácií a registrácia: https://ulysseus.eu/events/becoming-change-makers-for-social-impact

*Intersekcionálne diskriminované osoby sú osoby, pri ktorých majú dôvody ich diskriminácie znásobujúci sa charakter.

Európska univerzita Ulysseus

Víziou Európskej univerzity Ulysseus je do roku 2030 vytvoriť excelentne uznávanú a medzinárodne atraktívnu európsku univerzitu otvorenú svetu, zameranú na jednotlivca a podporujúcu podnikavosť. Našou ambíciou je tak prispieť k formovaniu Európskeho priestoru vysokoškolského vzdelávania a výskumu, a tým aj k budúcnosti Európy.

Ulysseus, jedna z vyše 60 Európskych univerzít vybraných Európskou komisiou za univerzity budúcnosti, otvára možnosti pre študentov, učiteľov a výskumníkov z partnerských univerzít pre ich vzdelávanie, vzájomné mobility a nové špičkové výskumné projekty. Európska univerzita Ulysseus vznikla v roku 2020 a jej súčasnými členmi sú Univerzita v Seville (Španielsko, koordinátor aliancie), Univerzita v Janove (Taliansko), Univerzita Côte d’Azur (Nice, Francúzsko), Technická univerzita v Košiciach, univerzita MCI | The Entrepreneurial School® (Innsbruck, Rakúsko) a Univerzita aplikovaných vied Haaga-Helia (Helsinki, Fínsko), Univerzita v Münsteri (Nemecko) a Univerzita Čierna Hora (Podgorica, Čierna Hora).

Projekt Európskej univerzity Ulysseus je na Slovensku podporený zo zdrojov Európskej únie a Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR.

Ďalšie informácie o Európskej univerzite Ulysseus: www.ulysseus.eu