Raňajky Ulysseus IH TUKE: Ako využiť AI pri príprave projektov

Kedy?

Kde?

Ulysseus inovačný hub pri Technickej univerzite v Košiciach, ktorý sa venuje téme Digitálna transformácia priemyslu, pozýva výskumníkov a učiteľov TUKE, podnikateľov a start-upy z regiónu na prvé neformálne raňajky, tentokrát k téme využitia umelej inteligencie pri príprave projektov.

Podujatie s názvom Ako využiť AI pri príprave projektov sa uskutoční v utorok, 10. septembra 2024 na letnej terase Univerzitného vedeckého parku Technicom od 9:00 hod. do 10:00 hod.

Cieľom podujatia je priniesť základný prehľad o možnostiach využitia umelej inteligencie pre zjednodušenie a zefektívnenie procesu prípravy projektových zámerov  a tým budovať kompetencie pre zvyšovanie účasti TUKE v programe Horizont Európa s kvalitnými projektovými návrhmi a so zapojením podnikateľov.

Účastníci sa na podujatí dozvedia:

  • aké nástroje AI je možné využiť na prípravu projektových zámerov (prieskum literatúry, tvorba projektovej myšlienky, hodnotenie návrhu umelou inteligenciou),
  • ako zadávať „prompty“ do Chat GPT aby sa dosiahol požadovaný výsledok,
  • čo sú to kaskádové granty, kde ich hľadať a výber aktuálnych kaskádových výziev v oblasti digitalizácie,
  • kde na TUKE a akú podporu je možné získať pri príprave projektov.

Podujatie bude prebiehať neformálne, vo forme prezentácie s praktickými ukážkami a súčasťou bude aj možnosť diskusie a zdieľania skúseností s nástrojmi AI.

Podávaná bude káva a malé raňajkové občerstvenie. V prípade nevyhovujúceho počasia podujatie presunieme z letnej terasy do iných priestorov UVP TECHNICOM.

Registrácia

Prijmite naše pozvanie a zaregistrujte sa na tomto odkaze.

Počet miest je z priestorových dôvodov limitovaný.

Spoluorganizátormi podujatia sú Enterprise Europe Network a Európske centrum digitálnych inovácií EDIH CASSOVIUM.

 

Európska univerzita Ulysseus

Víziou Európskej univerzity Ulysseus je do roku 2030 vytvoriť excelentne uznávanú a medzinárodne atraktívnu európsku univerzitu otvorenú svetu, zameranú na ľudí a podporujúcu podnikavosť. Našou ambíciou je tak prispieť k formovaniu Európskeho priestoru vysokoškolského vzdelávania a výskumu, a tým aj k budúcnosti Európy.

Európska univerzita Ulysseus, jedna z 50 európskych univerzít vybraných Európskou komisiou za univerzity budúcnosti, otvára možnosti pre študentov, učiteľov a výskumníkov z partnerských univerzít pre ich vzdelávanie, vzájomné mobility a nové špičkové výskumné projekty.  Európska univerzita Ulysseus vznikla v roku 2020 a jej členmi sú Univerzita v  Seville (Španielsko, koordinátor aliancie), Univerzita v Janove (Taliansko), Univerzita Côte d’Azur (Nice, Francúzsko), Technická univerzita v Košiciach, univerzita MCI | The Entrepreneurial School® (Innsbruck, Rakúsko) a Univerzita aplikovaných vied Haaga-Helia (Helsinki, Fínsko), Univerzita v Münsteri (Nemecko) a Univerzita Čierna Hora (Podgorica, Čierna Hora).

Projekt je financovaný zo zdrojov Európskej únie a Ministerstva školstva, vedy, výskumu a mládeže SR.

Ďalšie informácie o Európskej univerzite Ulysseus nájdete na: www.ulysseus.eu

Ulysseus inovačný hub pri Technickej univerzite v Košiciach

Ulysseus prináša unikátny prístup k vytváraniu a rozvíjaniu inovačného ekosystému (Ulysseus kampus) podporujúceho otvorenú vedu, výskum a inovácie v koncepte univerzity otvorenej svetu. Súčasťou Ulysseus kampusu je sieť ôsmych inovačných hubov (Innovation Hubs, IH). IH sú tematicky orientované na osem špecifických a interdisciplinárnych výskumno-vývojových výziev, ktoré sú zároveň prioritnými oblasťami inovačných stratégií RIS3 miest a regiónov aliancie, súčasťou cieľov trvalo udržateľného rozvoja (SDG), Európskej zelenej dohody (European Green Deal) a klastrov programu Horizont Európa. Ulysseus IH pri Technickej univerzite v Košiciach (IH TUKE) je tematicky orientovaný na problematiku digitalizácie a digitálnej transformácie priemyslu. Je súčasťou UVP TECHNICOM, čo mu umožňuje plne sa integrovať do univerzitného inovačného ekosystému. IH TUKE otvára TUKE ekosystém do Ulysseus komunity – s komunitou prepája univerzitný potenciál (výskumníkov, pracoviská, infraštruktúru, digitálne inovačné huby a centrá excelencie), regionálnych partnerov (z verejného a súkromného sektora).

IH TUKE je plne integrovaný do ďalších iniciatív TUKE v oblasti podpory digitalizácie a digitálnej transformácie – napr. DIH TECHNICOM a EDIH CASSOVIUM.