Názov: Cirkulárna ekonomika a príležitosti pre Európsku zelenú dohodu
Kedy? 29. november od 14:00
Kde? Online

Webinár sa bude konať v angličtine a jeho predpokladané trvanie je 1,5 hod. Účasť je bezplatná, s potrebnou registráciou na  linke: https://ulysseus.eu/circular-economy-and-opportunities-for-the-european-green-deal-webinar/.

V rámci aliancie Ulysseus (www.ulysseus.eu) a jej satelitného projektu COMPASS štartuje séria webinárov zameraných na aktuálne tematické priority Európskej únie ako digitalizácia, cirkulárna, zelená a strieborná ekonomika, smart mestá, kultúrne dedičstvo a ďalšie. Webináre budú organizovať inovačné huby jednotlivých partnerských univerzít aliancie.

Dovoľte nám pozvať Vás na webinár “Cirkulárna ekonomika a príležitosti pre Európsku zelenú dohodu”, ktorý sa uskutoční v pondelok 29.11.2021 o 14:00 hod. Webinár pripravuje Inovačný hub pre potravinárstvo, biotechnológie a cirkulárnu ekonomiku pri inštitúte MCI | The Entrepreneurial School (Innsbruck).

Témy webináru: Čo zmení Európska zelená dohoda (Green Deal)? Cieľom dohody je čeliť klimatickým zmenám, zhoršujúcemu sa životnému prostrediu a transformovať EÚ na modernú a konkurencie schopnú ekonomiku. Udržateľné stratégie, ako napr. prechod na cirkulárnu ekonomiku, umožnia dosiahnuť klimatickú neutralitu a zabránia strate biodiverzity. Zároveň sa zníži tlak na prírodné zdroje a podporí sa udržateľný rast a tvorba pracovných miest. Akým spôsobom však dohoda ovplyvní legislatívu v členských krajinách EÚ? Umožní cirkulárna ekonomika zvládnuť tieto výzvy?  Ako môžu firmy a univerzity aktívne prispieť k tejto problematike?