Názov: Otvorené dáta pre Košičanov
Kedy? 19. máj od 19:00 do 21:00
Kde? Online

Cena: Zdarma

Verejné  · Ktokoľvek na Facebooku aj mimo neho

Aké benefity ľuďom ponúkajú otvorené dáta? Čo budú mať Košičania zo sprístupnenia mestských dát? V súčasnosti sa veľa hovorí o tom, prečo by mali samosprávy sprístupniť svoje dáta a ako to robiť. Dôležitým bodom v procese otvárania dát je aj informovanie verejnosti o ich existencii a prínosoch. V súčasnosti sa veľa hovorí o tom, prečo by mali samosprávy otvárať svoje dáta a ako to robiť. Dôležitým bodom v procese otvárania dát je aj informovanie verejnosti o ich existencii a prínosoch.

Mesto Košice spolu s ďalšími partnermi momentálne aktívne pracuje na vytvorení Open data platformy v rámci projektu Košice 2.0. Počas tohto eventu chceme ukázať, že otvorené dáta sú užitočné pre nás všetkých a že môžu v budúcnosti priniesť množstvo skvelých vecí aj pre nás – Košičanov.

Počas diskusie naši hostia odprezentujú konkrétne riešenia a aplikácie, ktoré vznikli vďaka otvoreniu dát a zjednodušujú tak dnes život už obrovskému množstvu ľudí. Súčasťou diskusie bude aj malý prieskum toho, o aké dáta majú Košičania väčší záujem.

Na podujatie je potrebné vopred sa zaregistrovať prostredníctvom formulára: https://forms.gle/5j5BdqQybDPzJtbr8

Hostia:

  • Iveta Ferčíková pôsobí v občianskom združení Alvaria, ktorého cieľom je zvyšovať povedomie úradníkov a verejnosti o význame a pridanej hodnote otvorených dát. V minulosti pôsobila v spoločnosti FinStat v rámci medzinárodného projektu HitHorizons, v občianskom združení Slovensko.Digital a v Úrade splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti, kde sa venovala agende otvoreného vládnutia (Open Government Partnership). Vyštudovala Verejnú politiku a verejnú správu na Fakulte sociálnych a ekonomických vied Univerzity Komenského.
  • Matej Lukáč je UI/UX & process flow dizajnér. Pri každodennom cestovaní v MHD-čke mu chýbal pocit, že sme už v 21.storočí, preto prišiel s konceptom jednoduchej appky,
    ktorú následne vytvorili v nolimit | DEVELOPERS. Dnes pôvodnú appku pretransformovali na platformu MHDAPP.sk a spojili s Tiketor.com, ktorých cieľom je digitalizácia a otvorenosť MHD ako takej.

 

Projekt je spolufinancovaný z Európskeho fondu regionálneho rozvoja prostredníctvom iniciatívy Mestské inovačné opatrenia.