Kooperačné podujatie v rámci Murcia FOOD 2025

MURCIA FOOD je technologické podujatie v potravinárskom sektore. Jeho hlavným cieľom je podporovať spoluprácu medzi spoločnosťami, technologickými centrami a univerzitami s cieľom podporiť inovácie v potravinárskom priemysle.

Dátum konania: 20. – 21.5. 2025
Miesto konania:  Murcia, Španielsko + online
Registrácia: https://www.b2match.com/e/murciafood2025/sign-up/create-account
Web stránka podujatia: https://www.b2match.com/e/murciafood2025/components/49535

XII. ročník kooperačného podujatia Murcia Food Brokerage Event 2025 predstaví najnovšie výtvory v oblasti potravinárskych technológií a poskytne spoločnostiam z rôznych európskych krajín vynikajúcu príležitosť na bilaterálne stretnutia zamerané na uzavretie dohody o technologickej spolupráci súvisiacej s najnovšími inováciami v tomto odvetví. Tento ročník sa bude konať v hybridnom formáte.

Účasť na kooperačnom podujatí je bezplatná. Podujatie je organizované Regionálnou rozvojovou agentúrou regiónu Murcia (INFO). Ide o iniciatívu SEIMED Murcia, člena siete Enterprise Europe Network (EEN), ktorú podporuje Európska komisia. Podujatie Murcia Food Brokerage Event sa organizuje v spolupráci s Centrom potravinárskych a konzervárenských technológií.

Pre koho je podujatie určené?

Zúčastniť sa môžu spoločnosti, univerzity, technologické centrá a výskumné ústavy z celej Európy s požiadavkami a ponukami pokročilých alebo inovatívnych potravinárskych technológií.

Tematické zameranie podujatia:

  1. Bezpečnosť potravín a prevencia potravinových podvodov.
  • Alergény a kontaminanty
  • Overovanie pravosti potravín, zemepisný a botanický alebo zoologický pôvod atď.

  1. Zdravie a výživa
  • Zdravé potraviny, výživa, životný štýl, strava atď. Zdravotné výhody.
  • „Omic“ technológie: metabolomika, proteomika atď.
  • Nové potravinárske výrobky: prebiotiká, atď.

  1. Biotechnológie a udržateľnosť
  • Biosenzory, biozložky, biomateriály atď.
  • Znižovanie potravinových strát a odpadu: opätovné použitie, zhodnocovanie atď.
  • Inovácia rôznych potravinárskych výrob vrátane sektora olív: ekologické technológie, energetická a vodná účinnosť atď.
  • Aktívne a inteligentné obalové materiály, nové prepravky atď.
  • Ďalšie témy zaujímavé pre potravinársky priemysel: Životný cyklus a ekologický dizajn atď.

  1. Digitalizácia a riadenie procesov
  • Automatizácia, senzory, metrológia, umelá inteligencia, komunikácia, robotika atď.
  • Hydraulické technológie v potravinárskom sektore
  • Opätovné využitie vody, vodná stopa atď.

Pri vypĺňaní prihlášky si v časti „Settings“ v rámci položky „Support office“ vyberte TUKE ako vašu podpornú inštitúciu. Nezabudnite na vyplnenie „Marketplace“. Následne vašu prihlášku skontrolujeme a radi potvrdíme v registračnom systéme podujatia. Ďakujeme.

 

Kontakt: Enterprise Europe Network pri UVP TECHNICOM,  e-mail: een@uvptechnicom.sk