MURCIA FOOD je technologické podujatie v potravinárskom sektore. Jeho hlavným cieľom je podporovať spoluprácu medzi spoločnosťami, technologickými centrami a univerzitami s cieľom podporiť inovácie v potravinárskom priemysle.
Dátum konania: 20. – 21.5. 2025
Miesto konania: Murcia, Španielsko + online
Registrácia: https://www.b2match.com/e/murciafood2025/sign-up/create-account
Web stránka podujatia: https://www.b2match.com/e/murciafood2025/components/49535
XII. ročník kooperačného podujatia Murcia Food Brokerage Event 2025 predstaví najnovšie výtvory v oblasti potravinárskych technológií a poskytne spoločnostiam z rôznych európskych krajín vynikajúcu príležitosť na bilaterálne stretnutia zamerané na uzavretie dohody o technologickej spolupráci súvisiacej s najnovšími inováciami v tomto odvetví. Tento ročník sa bude konať v hybridnom formáte.
Účasť na kooperačnom podujatí je bezplatná. Podujatie je organizované Regionálnou rozvojovou agentúrou regiónu Murcia (INFO). Ide o iniciatívu SEIMED Murcia, člena siete Enterprise Europe Network (EEN), ktorú podporuje Európska komisia. Podujatie Murcia Food Brokerage Event sa organizuje v spolupráci s Centrom potravinárskych a konzervárenských technológií.
Pre koho je podujatie určené?
Zúčastniť sa môžu spoločnosti, univerzity, technologické centrá a výskumné ústavy z celej Európy s požiadavkami a ponukami pokročilých alebo inovatívnych potravinárskych technológií.
Tematické zameranie podujatia:
- Bezpečnosť potravín a prevencia potravinových podvodov.
- Alergény a kontaminanty
- Overovanie pravosti potravín, zemepisný a botanický alebo zoologický pôvod atď.
- Zdravie a výživa
- Zdravé potraviny, výživa, životný štýl, strava atď. Zdravotné výhody.
- „Omic“ technológie: metabolomika, proteomika atď.
- Nové potravinárske výrobky: prebiotiká, atď.
- Biotechnológie a udržateľnosť
- Biosenzory, biozložky, biomateriály atď.
- Znižovanie potravinových strát a odpadu: opätovné použitie, zhodnocovanie atď.
- Inovácia rôznych potravinárskych výrob vrátane sektora olív: ekologické technológie, energetická a vodná účinnosť atď.
- Aktívne a inteligentné obalové materiály, nové prepravky atď.
- Ďalšie témy zaujímavé pre potravinársky priemysel: Životný cyklus a ekologický dizajn atď.
- Digitalizácia a riadenie procesov
- Automatizácia, senzory, metrológia, umelá inteligencia, komunikácia, robotika atď.
- Hydraulické technológie v potravinárskom sektore
- Opätovné využitie vody, vodná stopa atď.
Pri vypĺňaní prihlášky si v časti „Settings“ v rámci položky „Support office“ vyberte TUKE ako vašu podpornú inštitúciu. Nezabudnite na vyplnenie „Marketplace“. Následne vašu prihlášku skontrolujeme a radi potvrdíme v registračnom systéme podujatia. Ďakujeme.
Kontakt: Enterprise Europe Network pri UVP TECHNICOM, e-mail: een@uvptechnicom.sk